Reanimatie en AED

Reanimatie met gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED), kan levens redden.

Bij de EHBO vereniging Waddinxveen heeft u ook de mogelijkheid het diploma 'Reanimatie, inclusief AED' te behalen en te behouden.

De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs met de juiste bevoegdheden.
Er wordt gebruik gemaakt van oefen reanimatiepoppen en oefen AED's.
EHBO-Waddinxveen is sinds 2013 de 'Reanimatiepartner van de Hartstichting' voor Waddinxveen en omstreken.
Op één instructeur zijn er maximaal 6 cursisten, zoals voorgeschreven in de Richtlijn van de Nederlandse Reanimatie raad (NRR) en de Hartstichting.
Wanneer de vaardigheden voldoende zijn aangeleerd, zal een diploma worden afgegeven met een geldigheid van twee jaar.

Het is natuurlijk heel belangrijk de vaardigheden op het juiste pijl te houden en het certificaat geldig. Daarom is het verstandig jaarlijks herhalingen te blijven volgen. U krijgt dan ook jaarlijks een uitnodiging voor het volgen van een herhalingsles.

Lesduur:

De basis les 'Reanimatie en AED' bestaat uit twee avonden van twee uur en de herhalingsles volstaat met één avond per jaar van twee uur. De instructeur vermeld, bij voldoende competentie, de herhaling op het diploma en de lessen worden geregistreerd in onze gegevens.

Kosten:

Voor de basis/beginners cursus Reanimatie en AED, betaalt u eenmalig € 45,00.
Vervolgens zal voor de jaarlijkse herhaling € 20,00 in rekening worden gebracht. Inclusief kopje koffie of thee en de verlenging van het diploma.

Aanmelden:

Informatie over het aanmelden voor de beginnerscursus en het lid worden van de vereniging kunt u vinden op de Lidmaatschap-pagina.

Vragen:

Voor vragen over de reanimatielessen kunt u mailen naar:

Note:

Hoewel tijdens de Lessen Eerste Hulp (EHBO) nog veel meer wordt geleerd dat levens kan redden, blijft het hier bij Reanimatie en het gebruik van de AED.
Kijk voor de cursus 'Eerste Hulp Verlener' op pagina: Beginnerscursus Eerste Hulp Verlener